Izlet u Kairo avionom iz Hurgade / od 20 eura

Odrasli
140.00
kinder
125.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: Oko: 4:30 ujutro
 • Povratak: Oko 21 sat
Kairo 1 dan avionom. Ekskurzija od Hurgade do Kaira avionom, posjeta atrakcijama u Kairu: piramidama u Gizi i Sfingi, izložbi kralja Tut Anča Amona, Egipatskom nacionalnom muzeju i eventualno vožnja felukom po Nilu.

Cijene

Price per Person
 • 140.00 Price per Odrasli
 • 125.00 Price per kinder

Uključeno u cijenu

 • Flug Hurghada-Kairo-Hurghada
 • Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi
 • Posjeta Egipatskom muzeju
 • Vodič na bosanskom jeziku
 • Ručak
 • Sve ulaznice na znamenitosti

Nije uključeno u cijenu

 • Ulaz u grobnu komoru Keopsa ili grobnu komoru Chefernove piramide
 • Piće u restoranu
 • Svi dodatni troškovi koji nisu navedeni u programu
 • 15 eura za transfere u Hurgadi i Kairu

Ponesite sa sobom

 • Pasoš ili lična karta sa vizom
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Izleti u piramidama u Hurgadi - Izlet u Hurgadu u Kairu

-

Izlet iz Hurgade do Kaira i Piramida košta avionom

(Cijena) od 155 EUR po osobi Šta je uključeno ?

-

Let iz Hurgade -Kairo-Hurgada

Transfer klimatizovanim autobusom u Kairu

Posjeta Egipatskom nacionalnom muzeju

Vodič na bosanskom jeziku

Posjetite piramide u Gizi i Sfingu

Ručak u dobrom restoranu (švedski sto, pogodno i za vegetarijance)

Sve ulaznice se naplaćuju

……………………………………………….

Khan El Khalili bazar (može se posjetiti individualno u zavisnosti od želje gosta ili aranžmana unutar grupe putovanja)

Obilazak starog grada Kaira

Tokom obilaska starog grada Kaira (pratimo se željama naših gostiju, obilazak grada se može dogovoriti individualno sa turističkim vodičem po dolasku u Kairo) na primjer možete vidjeti i Saladin Citadelu i Alabaster džamiju izvana i Džamija Amra Ebena posjetila El ASS.

Vožnja brodom po Nilu (vožnja felukom) (uz doplatu), u zavisnosti od dogovora sa vodičem moguć

Opis:

Ovdje vam dajemo primjer (kratak opis) izleta iz Hurgade u Kairo do piramida avionom. Napominjemo da će lokalni vodič pojedinačno razgovarati o destinacijama u Kairu i redoslijedu znamenitosti.

U ranim jutarnjim satima bićete odvezeni iz vašeg hotela do aerodroma u Hurgadi, odakle ćete se ukrcati na 45-minutni let (uključujući uslugu na brodu i uslugu pića) za Kairo.

Na izlazu iz hale za dolaske u Kairu, naš vodič koji govori njemački će vas dočekati sa natpisom "Book Tour Egypt" , a klimatizovani autobus će vas čekati napolju. On će sa vama razgovarati o vašim željama u autobusu, a zatim će odrediti i objasniti dnevnu rutinu . Sada je u Egipatskom muzeju . Smješten na trgu Al Tahrir u centru Kaira, izgrađen je u neoklasičnom stilu 1900. godine prema planovima francuskog arhitekte Marcela Dourgnona. Otvaranje je održano 1902. U njemu se nalazi daleko najveća kolekcija drevne egipatske umjetnosti na svijetu, kao što je zlatni kovčeg kralja Tutankamona sa svim svojim razrađenim i visokokvalitetnim grobnim predmetima. Naš turistički vodič će vam u dobrom dvosatnom boravku duhovito objasniti najvažnije eksponate i odgovoriti na vaša pitanja. Nakon toga, umu je potrebno malo odmora. Na primjer, na izletu felucca (izlet brodom po Nilu) možete se opustiti i otkriti Kairo na vodi. Nakon ukusnog ručka ( dobar restoran ) idemo direktno u posjetu piramidama u Gizeh , one spadaju u najpoznatije građevine čovječanstva. One su jedno od drevnih svjetskih čuda. Na ovom području se mogu naći ukupno tri piramide, Chephren, Cheops i Menkaure . Možete istražiti teren pješice, na konju ili kamilama. Naš turistički vodič će vam dati savjete i preporuke. Nastavak do Velike Sfinge u Gizi , daleko najpoznatije i najveće Sfinge. Sfinga se sastoji od ljudske glave na lavljem tijelu, pri čemu je ljudska glava premala u odnosu na tijelo lava. Sfinga je isklesana iz ostataka krečnjačke gomile koja je služila kao kamenolom za Keopsovu piramidu. Kao rezultat toga, nalazi se u udubini koja se tokom vremena iznova punila nanošenjem peska. Uživajte u boravku u još uvijek netaknutom čudu antičkog svijeta... Kao mogući zaključak vašeg boravka u Kairu, opuštena šetnja poznatom bazarskom ulicom Khan EL Khalili. Nakon uzbudljivog i bogatog dana u Kairu, naš vodič će vas odvesti do aerodroma. Povratni let je jednako zabavan i bit ćete odvezeni do vašeg hotela nakon dolaska u Hurgadu.

Bitan! Preporučujemo čvrste, udobne cipele i zaštitu od sunca.

Izlet u Kairo iz Hurgade

Izlet od Hurgade do Kaira avionom, posjeta atrakcijama u Kairu: piramidama u Gizi i Sfingi, izložbi kralja Tut Anča Amona, Egipatskom nacionalnom muzeju i eventualno vožnja felukom Nilom, uz doplatu.

Izleti od Hurgade do Kaira se obavljaju različitim prevoznim sredstvima. Prvo slijedi šestosatna vožnja autobusom ( Hurghada Cairo Bus Excursion ) kroz prelijepu prirodu Egipta.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

(Cijene avio karata svakodnevno variraju, preporučujemo rezervaciju po fiksnoj cijeni)

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati