Izlet iz Hurgade u Luksor i Kairo noćnim vozom

Odrasli
300.00
Ljubazno
200.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
  • Take away service
  • Dostupnost : Dnevno
  • Pokupiti:
  • Povratak:
Izlet iz Hurgade u Luksor i Kairo noćnim vozom. Doživite piramide i znamenitosti u Kairu i Luksoru iz Hurgade.

Cijene

Price per Person
  • 300.00 Price per Odrasli
  • 200.00 Price per Ljubazno

Ruta

1. dan) Izlet u Kairo

Naš vodič će vas pokupiti iz vašeg hotela u Hurgadi, a zatim će vas odvesti do aerodroma u Hurgadi u klimatizovanom vozilu. Letite za Kairo, gdje vas drugi vodič poželi dobrodošlicu i s vama započinje obilazak piramida u Gizi. Također ćete posjetiti Keopsove, Chefrenove i Mikerinove piramide. Na vidikovcu možete napraviti prekrasne fotografije svih piramida. Tada ćete imati priliku istražiti piramidu Sfinge prije nego što stignete do hrama u dolini. Sljedeći je Egipatski muzej sa svojim Tutankamonskim blagom. Ulazak u područje gdje se mogu pronaći mumije se dodatno plaća. Egipatski muzej čuva najstarije i najvrednije nalaze starih Egipćana već 5000 godina. Uživajte u ručku u lokalnom restoranu prije nego što samostalno prošetate poznatim bazarom u Kairu, Khan El Khalili.
Zatim ćete ponovo biti prebačeni u klimatizovanom kombiju do železničke stanice u Gizi da biste se ukrcali na noćni voz za Luksor. Uživajte u večeri u vozu i prenoćite u jednom od udobnih kreveta.

2. dan) Izlet u Luksor

Naš vodič će vas dočekati na željezničkoj stanici u Luksoru. Izlet od Hurgade do Luksora počinje izletom do hrama Karnak, koji je jedna od najvećih i najupečatljivijih građevina u istoriji grčko-rimske antike. Impresionira sa bezbroj kolona. Uživajte u ručku u lokalnom restoranu, idite u kupovinu, a zatim pređite Nil u motornom čamcu. Nakon toga možete se diviti Königstalu, uključujući tri grobne komore. Sljedeća stanica je u hramu Hatšepsut. Zbog svog izvanrednog dizajna, jedan je od najkarakterističnijih hramova u Egiptu. Sagradio ga je arhitekta Senimut za kraljicu Hatšepsut. Ranije je bio poznat kao "Sjeverni manastir" koji je bio priznat kao utočište njihovom bogu Amonu Rau, ali je sada poznat kao hram El-Deir El-Bahary. Prije nego što se vratite u hotel u Hurgadi u klimatiziranom kombiju, možete posjetiti Kolose Memnona.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati