Izlet avionom iz zaliva Soma / Safaga do piramida u Gizi, Sakari i Memfisu

Odrasli
145.00
djeca
130.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 3:00 ujutro
 • Povratak: 21:00
Izlet iz zaliva Soma / Safaga do piramida u Gizi, Sakari i Memfisu avionom. Oni koji su već vidjeli Egipatski muzej na ovoj ekskurziji mogu otkriti malo drugačiji dio Kaira i Gize: stepenastu piramidu, Memphis i Saqqaru, kao i piramide u Gizi.

Cijene

Price per Person
 • 145.00 Price per Odrasli
 • 130.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Flug Hurghada - Kairo - Hurghada
 • Flug Hurghada - Kairo - Hurghada
 • Ručak
 • Ulaznice za sve atrakcije navedene u opisu
 • Iskusan i kompetentan vodič koji govori njemački jezik

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Sve usluge koje nisu navedene u opisu.
 • Doplata za transfere u Hurgadi i Kairu: 15 eura po osobi
 • Ulaz u grobnu komoru

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)

Ruta

Izlet iz zaliva Soma/Safaga do piramida u Gizi i do Sakare i Memfisa avionom
ističe
⦁ Letite iz zaliva Soma/Safaga do Kaira na ekskurziju
⦁ Posjetite poznate znamenitosti Kaira na jednodnevnom obilasku.Â
⦁ Posjetite čuvene piramide u Gizi, jedno od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta
⦁ Začudite se Velikoj Sfingi i istražite Hram doline
⦁ Saznajte više o istoriji zemlje u Egipatskom muzeju
⦁ Pustite da budete impresionirani jedinstvenošću Sfinge
⦁ Uživajte u ručku u Kairu
⦁ Posjetite Keopsovu piramidu koja se smatra najstarijom i jedino je preživjelo remek djelo od 7 svjetskih čuda.
⦁ Posjetite Stepaste piramide u Saqqari i Memphisu
Putujte od svog hotela do aerodroma u Hurgadi u klimatizovanom vozilu i prijavite se na let za Kairo. Po dolasku u egipatsku prijestolnicu sačekaće vas egiptolog kao vodič.Uživajte u ručku u dobrom restoranu. Odatle nastavite klimatizovanim vozilom do Memfisa, koji je otprilike 11 milja južno od Kaira. Smatra se jednom od najvažnijih donjeegipatskih grobnica i u njoj se nalazi alabasterna sfinga i kolosalna statua Ramzesa II.Najveća i najupečatljivija grobnica je ona faraona Džosera iz 3. dinastije Starog kraljevstva (oko 2650. godine p.n.e.) sa čuvena stepenasta piramida. Ova piramida se smatra pretečom klasičnih piramida. Pet stepenica piramide koje su još vidljive daju utisak o tehnici koju su koristili graditelji. Đoserova grobna komora je ispod prave piramide. Osim stepenaste piramide, posjetit ćete piramidu Teti, grobnice Mereruke i Kagemmija i Imhotep muzej. Na putu do Gize imaćete ručak u lokalnom restoranu. Velike piramide u Gizehu čine zaključak vašeg izleta: Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide. Vaš izlet završava posjetom Sfingi i hramu Valley. Naša usluga transfera će vas odvesti do aerodroma u Kairu, odakle ćete se ukrcati na povratni let za Hurgadu.
PAŽNJA:
Redoslijed znamenitosti se po potrebi može promijeniti na licu mjesta.
Ekskurzija iz Hurgade u Kairo avionom do Saqqare, Memphisa, do stepenaste piramide i piramida u Gizeh može se ponuditi iu privatnom obliku na zahtjev, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati