Vožnja quad-om, jahanje kamila, predstava i beduinska večera Sharm el Sheikh

DOUBLE
20.00
samci
25.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 15:30
 • Povratak: 20:00
Vožnja quad-om, jahanje kamila, šou & beduinska večera u Šarm el Šeiku. Uživajte u vožnji četvoropregom kroz fascinantan pustinjski pejzaž Šarm el Šeika, a zatim posmatrajte zalazak sunca nad planinama - fantastičan prizor. Također ćete posjetiti beduinsko selo. Zatim jašete na leđima deve oko 40 minuta, a zatim se raskomotite uz ukusan roštilj. Sjajna orijentalna predstava pruža vašu zabavu. . .

Cijene

Price per Person
 • 20.00 Price per DOUBLE
 • 25.00 Price per samci

Uključeno u cijenu

 • Transferi klimatiziranim automobilom
 • Jahanje kamila (25 minuta)
 • Vodič na bosanskom jeziku
 • Vožnja četvercima 2 sata
 • Beduinska večera
 • Bezalkoholna pića u šatoru

Nije uključeno u cijenu

 • Savjet

Ponesite sa sobom

 • Važeći pasoš
 • Kamera
 • sunčane naočale
 • Čvrste cipele
 • Pokrivala za glavu
 • krema za sunčanje

Ruta

Jahanje četvorkom , jahanje kamila, izložba i beduinska večera Sharm el Sheikh .

Uživajte u vožnji quad biciklom kroz očaravajući pustinjski krajolik Šarm el Šeika, a zatim gledajte kako sunce zalazi iznad planina – fantastičan prizor. Također ćete posjetiti beduinsko selo. Zatim jašete na leđima deve oko 25 minuta i onda se smjestite uz ukusan roštilj. Sjajna orijentalna predstava će vas zabaviti

Quad Camel Oriental Show Beduin Dinner Sharm el Sheikh

Opis:

Oko 15:30 naš vodič će vas pokupiti iz vašeg hotela u Šarmu i voziti se 30 minuta autobusom do Quad stanice usred pustinje.

Quad Riding Sharm El Sheikh :

Doživite avanturističku turu četvorkom u trajanju od oko 1,5 sat u Sinajskoj pustinji. Za ovo vam ne treba nikakvo iskustvo, jer su quad-ovi automatski i instruktor će vam sve pokazati i objasniti. će.

Beduinski čaj

Između toga napravite pauzu od 30 minuta sa beduinima i pijete čaj sa Habakom (Habbak: je biljka koja raste u pustinji, veoma je zdrava i čaju daje poseban ukus).

jahanje kamila :

Nakon kratke vožnje prema pustinji, stižete na početnu tačku vožnje kamilama. Većinu kamila vode djeca da zarade nešto novca za porodicu. Bez mnogo objašnjenja, turiste se ukrcava na dromedare i tura, koju vodi osoba na užetu, ide 1 do 2 km u kamenitu pustinju iza male planine, gdje se tura završava i svi ponovo silaze. Ovdje možete dati napojnicu vodiču za kamile ako želite.

Večera sa beduinima :

Tu je mali, ali fini bife sa salatom, kofkom i piletinom sa roštilja, kao i somun, egipatski krompir i dinja za desert.
Ako ste i dalje gladni, možete otići nekoliko puta i uzeti nešto.Od 19:00 već je jako mrak i posvuda su male svjećice koje osvjetljavaju prostor. Pozadi, u uglu, beduini su otvorili mali bazar i raširili svoje ogrlice i rezbarije na ćebad. Ko želi može nešto kupiti, ali nema obaveze.

Na kraju izleta odvest ćete se nazad u Šarm El Šeik nakon nezaboravnog izleta iz Šarm El Šeika za vožnju quad biciklom, jahanje kamila i beduinsku večeru

Znamenitosti izleta

beduini

Beduin potiče od arapskog "badija", što znači pustinja, stepa. Ova oznaka ukazuje da su beduini stanovnici pustinje. Oni sebe nazivaju "arapima" po porijeklu iz Arabije. Domovina: Arabija, Sirija, Jordan, Izrael, Sinaj, Maroko, Sudan Bez obzira odakle dolaze beduini, svuda imaju isti moral, iste uslove života i istu tradiciju. Glavni razlog za to je usmeno prenošenje priča koje se pričaju oko logorske vatre u večernjim satima. Beduini su odlični pripovjedači.
Na Sinaju postoji skoro 20 beduinskih plemena. Razlikuju se dvije grupe:
Kamila
Kamila je omogućila kretanje u pustinji prije svega jer joj je optimalno prilagođena. U 20. veku kamile su delimično zamenjene džipovima i "pikapovima". Ali i dalje je najodaniji pratilac beduina. Ona nije samo najvažnije sredstvo za kretanje i transport, već i snabdjevač vunom, kožom i hranom, služi kao predmet razmjene i kovanog novca.
Beduinova ljubav prema svojoj kamili već je izražena u imenu. Kamila, arapski gamal, dolazi iz istog korijena kao i izraz ljepota (lijepa = gamil). Osim toga, poezija beduina seže do kamile.

Vožnja kvadom - jahanje kamila - orijentalna predstava - beduinska večera u pustinji Šarm el Šeik.

dragi gosti
Nije preporučljivo kupovati DVD ili fotografije na quad safariju ili na izletima brodom jer je kvalitet uglavnom loš i zato ga ne nudimo. To je samo obavijest da se izbjegne žalba.

Dvokrevetna: Cijena je 20 eura po osobi - 2 osobe na quad 40 eura

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati