2 Izlet u Kairo avionom iz Soma Baya

Odrasli
200.00
Ljubazno
170.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: Pribl. 04:00
 • Povratak: Pribl. 21:30 popodne
2 Izlet u Kairo avionom iz zaliva Soma Iskoristite priliku da posetite Kairo tokom svog boravka u Hurgadi i doživite nezaboravan izlet avionom do Kaira. Istražite grad sa njegovim znamenitostima kao što su piramide, Sfinga i Egipatski muzej i opustite se u bazar Khan El Khalili i stara pijaca u Kairu.

Cijene

Price per Person
 • 200.00 Price per Odrasli
 • 170.00 Price per Ljubazno

Uključeno u cijenu

 • Flug Hurghada - Kairo - Hurghada
 • 2 ručka
 • Hotel sa doručkom
 • Ulaznice za sve atrakcije navedene u opisu

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Ulazak u grobnu komoru
 • Doplata za transfer od vašeg hotela: 10 eura

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Čvrste cipele
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)

Ruta

2 Izlet u Kairo avionom iz zaliva Soma

-->Doživite nezaboravno putovanje avionom do Kaira i istražite grad sa njegovim znamenitostima

-->Obilazak grada u starom gradu i modernoj četvrti Kaira

--> Noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom.

--> Turistički vodič koji govori njemački

-->Posjetite jedino preživjelo od sedam drevnih svjetskih čuda: piramide u Gizi

-->Pogledajte Veliku Sfingu i osjetite da ste prebačeni u prošlost

--> Divite se blagom Tutankamona, uključujući bogatstvo Tutankamona i zlatnu posmrtnu masku u Egipatskom muzeju

2 Izlet u Kairo avionom iz zaliva Soma

Odlazite avionom za Kairo, gdje vas očekuje raznovrstan dnevni program. Bićete prebačeni iz vašeg hotela u Hurgadi do aerodroma u klimatizovanom vozilu da biste se ukrcali na domaći let za Kairo. Po dolasku u Kairo dočekat će vas egiptolog koji će vas pratiti tokom cijelog putovanja.


dan 1
Odlazite avionom za Kairo, gdje vas očekuje raznovrstan dnevni program. Bićete prebačeni iz vašeg hotela iz Soma Bay do aerodroma u klimatizovanom vozilu da biste se ukrcali na domaći let za Kairo. Po dolasku u Kairo, dočekat će vas egiptolog koji će vas pratiti tokom cijele turneje. Možete se uputiti pravo do prve atrakcije sa svojim turističkim vodičem koji govori njemački: Egipatski muzej sa svojim beskrajnim blagom i eksponatima iz prošlih vremena, kao što je maska Tutankamona. Nakon posjete, opuštanje je omogućeno tokom tipičnog lokalnog ručka. Opciono krstarenje Nilom na brodu omogućava vam da vidite Kairo iz drugačije perspektive. Nakon toga, idite do Velike Keopsove piramide, Kefreovih i Menkaureovih piramida i divite se spomenicima prošlih vremena. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu.

dan 2

PROGRAM A
Drugog dana programa A u fokusu je Stari Kairo: citadela Salah el Dina i alabaster džamija Mohameda Alija čine prvu stavku programa. Nakon pauze za ručak u restoranu, idite do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, u Koptskoj četvrti nalazi se i džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjeta čuvenom Khan al Khalili bazaru sa krivudavim ulicama i malim kafićima je posljednja etapa vašeg dvodnevnog putovanja avionom od Hurgade do Kaira.Po slijetanju, transfer autobus će vas odvesti do hotela.

PROGRAM A: 225 eura

dan 2

PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira. Sa svojim vodičem nećete posjetiti samo ove dvije znamenitosti, već ćete posjetiti i džamiju Amr Ibn el-Asa u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz Hurgade avionom je Khan el Khalili bazar sa svojim ugodnim kafićima i malim ulicama. Nakon slijetanja na aerodrom u Hurgadi, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela.

PROGRAM B: 230 eura

Dvodnevno putovanje od Hurgade do Kaira avionom do piramida i Egipatskog muzeja može se ponuditi iu privatnom obliku, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati