Kairo dvodnevni let sa letom iz El Goune

Odrasli
215.00
djeca
170.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 4:00 cca.
 • Povratak: 21:30 cca.
Kairo 2-dnevni let sa letom iz El Gouna: Dvodnevni izlet iz El Goune avionom: Posjetite poznate piramide u Gizi (Keops, Chefren i Mikerinos) i divite se jednom od sedam drevnih svjetskih čuda. Posjetit ćete i veliku Sfingu i Egipatski muzej. Na svom dvodnevnom izletu, možete odvojiti vrijeme i za obilazak Kaira, baciti pogled na egipatski život na bazaru Khan el Khalili i vidjeti alabaster moše Mohameda Alija.

Cijene

Price per Person
 • 215.00 Price per Odrasli
 • 170.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Flug Hurghada – Kairo – Hurghada
 • Noćenje u hotelu sa 4 zvjezdice sa doručkom
 • Svi transferi u klimatizovanom i udobnom vozilu
 • Ulaznice za sve znamenitosti navedene u opisu
 • 2 ručka u dobrom restoranu
 • Vodič na njemačkom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Cijena transfera: 10 eura
 • Ulaz u Veliku Keopsovu piramidu ili Chefrenovu piramidu
 • Lični troškovi i napojnice Vožnja brodom preko Nila
 • Sve usluge koje nisu navedene u opisu.

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Lagana odjeća ljeti
 • Topla odeća zimi
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)

Ruta

Kairo 2 dana letom - Ekskurzija iz El Goune
ističe
--> Uživajte u Kairu za dva dana
--> Divite se piramidama u Gizi
--> Posjetite Egipatski muzej i Veliku Sfingu
--> Otkrijte stepenastu piramidu kralja Djosera
--> Krenite u obilazak starog gradaÂÂ
--> Posjetite džamiju Mohameda Alija, Koptske crkve, Viseću crkvu
--> Uronite u egipatski život na Khan el Khalili bazaruÂ
--> Noćenje u hotelu sa 5 ili 4 zvezdice sa doručkom
--> Ručak u restoranu oba dana
Opis:
dan 1
Klimatizovani transfer autobus će vas ujutro pokupiti iz vašeg hotela u El Gouni i odvesti do aerodroma u Hurgadi, gde ćete se ukrcati na avion za Kairo. Nakon otprilike 45-minutnog leta, opušteno ćete stići do metropole i sa svojim turističkim vodičem koji govori njemački možete krenuti direktno na prvi pogled: Egipatski muzej sa svojim brojnim blagom i eksponatima iz prošlih vremena, poput Tutankamonova maska. Nakon toga možete uživati u ručku u lokalnom restoranu. Pogledajte Kairo iz drugačije perspektive tokom krstarenja Nilom. Nakon toga, idite do Velike Keopsove piramide, Kefreovih i Menkaureovih piramida i divite se spomenicima prošlih vremena. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu, gdje se možete opustiti.
2. dan PROGRAM A
Drugi dan programa A vodi vas u Stari Kairo: citadela Salah el Din i alabaster džamija Mohameda Alija prva su tačka programa. Nakon pauze za ručak u restoranu, vaš vodič će vas odvesti do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu, kao i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, u Koptskoj četvrti nalazi se i džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjet čuvenom Khan al Khalili bazaru sa krivudavim ulicama i malim kafićima je posljednji dio vašeg dvodnevnog putovanja od Hurgade do Kaira avionom. Nakon slijetanja, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela u Hurgadi.
PROGRAM A: 215 eura
2. dan PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira. Sa svojim vodičem nećete posjetiti samo ove dvije znamenitosti, već ćete posjetiti i džamiju Amr Ibn el-Asa u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz Hurgade avionom je Khan el Khalili bazar sa svojim ugodnim kafićima i malim ulicama. Nakon sletanja na aerodrom u Hurgadi, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela u El Gouni.
PROGRAM B: 225 eura
Letite za Kairo za dva dana. Posjetite piramide u Gizi i Egipatski muzej. Posjetite Islamski i Koptski Kairo, Saladinovu citadelu i Viseću citadelu u Kairu. Za dva dana u Kairu možete vidjeti sve znamenitosti ovog istorijskog grada iz svih uzrasta.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati