2 ekskurzija od El Goune do Kaira autobusom

Odrasli
115.00
kind
70.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: Pribl. 04:00
 • Povratak: Pribl. 21:30 popodne
2-Izlet od El Goune do Kaira autobusom: odvojite više vremena za obilazak poznatih znamenitosti kao što su piramide u Gizi, stepenasta piramida u Sakari, Sfinga i Stari Kairo, a takođe ćete imati priliku da istražite i druge istorijske spomenike Kaira.

Cijene

Price per Person
 • 115.00 Price per Odrasli
 • 70.00 Price per kind

Uključeno u cijenu

 • Ulaznice za sve znamenitosti navedene u opisu
 • 2 ručka
 • 4* hotel sa doručkom
 • Vodič na njemačkom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Ulazak u grobnu komoru
 • Vožnja brodom preko Nila
 • Doplata za transfer od vašeg hotela: 10 eura

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Lagana odjeća ljeti
 • Topla odeća zimi
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)

Ruta

Dvodnevno putovanje od El Goune do Kaira autobusom


--> Transfer klimatizovanim vozilima iz El Gune do Kaira
--> Putovanje autobusom duž obale Crvenog mora do Kaira
--> Začudite se piramidama u Gizi i Sfingi izbliza
--> Otkrijte blaga faraonskog Egipta i suočite se sa svedocima drevne istorije Egipta
--> Budite zadivljeni ovim poslednjim ostatkom od sedam svetskih čuda antičkog sveta
--> Obilazak starog grada i moderne četvrti Kaira
--> Posjeta Khan el Khalili bazaru i Egipatskom nacionalnom muzeju u srcu Kaira
--> Noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom
--> Vodič koji govori njemački
--> 2 ručka

Opis:


dan 1
Te noći će vas pokupiti na ulazu u vaš hotel. Autobusom se vozi oko 6 sati. Otprilike 6-satno putovanje do Kaira započinjete autobusom koji vas vodi duž obale Crvenog mora sa prekrasnim pogledom. Po dolasku u Kairo, već vas čeka vaš vodič koji govori njemački, koji će vas odvesti do prve atrakcije: Egipatski muzej. Tamo ćete pronaći brojna blaga i eksponate iz prošlih vremena, poput Tutankamonove maske. Nakon toga možete uživati u ručku u lokalnom restoranu. Tokom vožnje felukom (nije uključeno u cijenu) upoznaćete Kairo iz drugačije perspektive - Nila. Nakon toga idite do Velike Keopsove piramide, Kefreovih i Menkaureovih piramida. Imate jedinstvenu priliku da se divite ovim grandioznim spomenicima izbliza. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu, gdje se možete opustiti.

2. dan PROGRAM A
Drugi dan programa A vodi vas u Stari Kairo: citadela Salah el Din i alabaster džamija Mohameda Alija prva su tačka programa. Nakon pauze za ručak u restoranu, vaš vodič će vas odvesti do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu, kao i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, u Koptskoj četvrti nalazi se i džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjeta čuvenom Khan al Khalili bazaru sa krivudavim ulicama i malim kafićima je posljednji dio vašeg dvodnevnog putovanja autobusom od Hurgade do Kaira. Autobus će vas odvesti do vašeg hotela u Hurgadi.

PROGRAM A: 115 eura

2. dan PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira. Sa svojim vodičem nećete posjetiti samo ove dvije znamenitosti, već ćete posjetiti i džamiju Amr Ibn el-Asa u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz El Gune je Khan el Khalili bazar sa svojim ugodnim kafićima i malim ulicama. Autobus će vas odvesti do vašeg hotela u El Gouni.

PROGRAM B: 120 eura

Dvodnevni izlet od El Goune do Kaira autobusom do piramida i Egipatskog muzeja može se ponuditi i privatno, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati