Kairo 2 izlet avionom iz Soma Bay / Safaga

Odrasli
225.00
kind
190.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: Pribl. 04:00
 • Povratak: Pribl. 21:30 popodne
Kairo 2 izlet avionom iz Soma Bay / Safaga. Doživite nezaboravan izlet avionom do Kaira. Istražite grad sa njegovim znamenitostima kao što su piramide, Sfinga i Egipatski muzej i provedite opuštajuće vrijeme u Khan El bazaru Khalili i starom tržište u Kairu.

Cijene

Price per Person
 • 225.00 Price per Odrasli
 • 190.00 Price per kind

Uključeno u cijenu

 • Flug Hurghada - Kairo - Hurghada
 • 2 ručka
 • Hotel sa doručkom
 • Ulaznice za sve atrakcije navedene u opisu

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Ulazak u grobnu komoru
 • Doplata za transfer od vašeg hotela: 10 eura

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)

Ruta

Kairo 2 Izlet avionom iz Soma Bay/Safaga


-->Posjetite piramide u Gizi i Sfingu
--> Naučite o istoriji zemlje u Egipatskom muzeju
--> Obilazak grada u starom gradu, bazaru Khan el Khalili i modernoj četvrti Kaira
--> Noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom
--> Njemački turistički vodič
--> 2 ručka


Odlazite avionom za Kairo, gdje vas očekuje raznovrstan dnevni program. Bićete prebačeni iz vašeg hotela u Hurgadi do aerodroma u klimatizovanom vozilu da biste se ukrcali na domaći let za Kairo. Po dolasku u Kairo dočekat će vas egiptolog koji će vas pratiti tokom cijelog putovanja.


dan 1
Odlazite avionom za Kairo, gdje vas očekuje raznovrstan dnevni program. Bićete prebačeni iz vašeg hotela iz Soma Bay/Safaga do aerodroma u klimatizovanom vozilu da biste se ukrcali na domaći let za Kairo. Po dolasku u Kairo, dočekat će vas egiptolog koji će vas pratiti tokom cijele turneje. Možete se uputiti pravo do prve atrakcije sa svojim turističkim vodičem koji govori njemački: Egipatski muzej sa svojim beskrajnim blagom i eksponatima iz prošlih vremena, kao što je maska Tutankamona. Nakon posjete, opuštanje je omogućeno tokom tipičnog lokalnog ručka. Opciono krstarenje Nilom na brodu omogućava vam da vidite Kairo iz drugačije perspektive. Nakon toga, idite do Velike Keopsove piramide, Kefreovih i Menkaureovih piramida i divite se spomenicima prošlih vremena. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu.

2. dan PROGRAM A
Drugog dana programa A u fokusu je Stari Kairo: citadela Salah el Dina i alabaster džamija Mohameda Alija čine prvu stavku programa. Nakon pauze za ručak u restoranu, idite do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, u Koptskoj četvrti nalazi se i džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjet čuvenom Khan al Khalili bazaru sa krivudavim ulicama i malim kafićima je posljednji dio vašeg dvodnevnog putovanja od Hurgade do Kaira avionom. Nakon slijetanja, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela u Hurgadi.

PROGRAM A: 225 eura

2. dan PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira. Sa svojim vodičem nećete posjetiti samo ove dvije znamenitosti, već ćete posjetiti i džamiju Amr Ibn el-Asa u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz Hurgade avionom je Khan el Khalili bazar sa svojim ugodnim kafićima i malim ulicama. Nakon slijetanja na aerodrom u Hurgadi, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela.
PROGRAM B: 230 eura

Dvodnevno putovanje od Hurgade do Kaira avionom do piramida i Egipatskog muzeja može se ponuditi iu privatnom obliku, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Ovaj izlet se može rezervirati i za goste koji dolaze kruzerom u Safagu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati