2 Ekskurzija od Makadi Bay / Sahl Hasheesh do Kaira autobusom

Odrasli
100.00
djeca
65.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: ca. 13:00
 • Povratak: ca. 24:00
2 Ekskurzija od Makadi Bay / Sahl Hasheesh do Kaira autobusom: iskustvo 2 dana u Kairu sa svim znamenitostima. Postanite dio pulsirajućeg života ovog ogromnog lonca za topljenje.

Cijene

Price per Person
 • 100.00 Price per Odrasli
 • 65.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Transferi u klimatiziranim vozilima
 • 2 ručka
 • Ulaznice za sve znamenitosti navedene u opisu
 • Turistički vodič koji govori njemački
 • 4* hotel sa doručkom

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Ulazak u grobnu komoru
 • Doplata za transfer od vašeg hotela: 10 eura
 • Vožnja brodom preko Nila

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti

Ruta

ističe
2 Ekskurzija od Makadi Baya ili Sahl Hasheesha do Kaira autobusom
--> Transferi sa kondicioniranim vozilima od vašeg hotela u Makadi Bay/Sahl Hasheesh do Kaira/Gize
--> Uživajte u vožnji duž obale Crvenog mora do Kaira
--> Egiptolog koji govori bosanski prati vaše posjete i sve objašnjava
--> Posjeta uključujući ulaznice prema opisu
--> Opuštajući obilazak starog grada i moderne četvrti Kaira
--> Noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom
--> 2 x ručka u ukusnom restoranu (bez pića)


Napominjemo da će lokalni vodič pojedinačno razgovarati o destinacijama u Kairu i redoslijedu znamenitosti.


dan 1
Istražite "Grad hiljadu minareta" na jednodnevnom obilasku Kaira, uključujući povratne transfere iz Hurgade. Opustite se tokom putovanja u klimatiziranom vozilu, gdje možete uživati u prekrasnom pogledu na Suecki zaljev. U 1:30 ujutro, iz vašeg hotela u Hurgadi će vas pokupiti predstavnik za putovanje autobusom za Kairo. Prvo razgledanje vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo počinje u svjetski poznatom Egipatskom muzeju. Njegova jedinstvena kolekcija od preko 120.000 eksponata iz različitih dinastija. Glavna atrakcija muzeja je grobnica faraona Tutankamona, koja je do najsitnijeg detalja reproducirana, sa svim grobnim prilozima, zlatnim sarkofagom i jedinstvenom zlatnom posmrtnom maskom. Dvorana faraona je još jedan nezaboravan vrhunac (nije uključen u cijenu). Tokom izleta brodom (nije uključen u cijenu) upoznaćete Kairo iz drugačije perspektive - Nila. Uživajte u ručku u lokalnom restoranu prije nego što vas klimatizirani transfer autobus odvede do posljednjeg preostalog čuda svijeta: piramida u Gizi sa Sfingom i hrama u dolini. Imate jedinstvenu priliku da se divite ovom grandioznom spomeniku izbliza. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu.


dan 2

PROGRAM A
Drugi dan programa A vodi vas u Stari Kairo: citadela Salah el Din i alabaster džamija Mohameda Alija prva su tačka programa. Nakon pauze za ručak u lokalnom restoranu, nastavite do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, Amr Ibn el-As se nalazi u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjeta čuvenom Khan al Khalili bazaru, sa krivudavim ulicama i malim kafićima, zaokružuje vaše dvodnevno putovanje autobusom od Hurgade do Kaira. Autobus će vas odvesti do vašeg hotela u Makadi Bay ili Sahl Hasheesh.
PROGRAM A: 110 eura


dan 2

PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira i dio su programa razgledanja. Pored spomenute dvije bogomolje, Amr Ibn el-As se nalazi u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Bazar Khan el Khalili sa svojim bezbrojnim kafićima i malim ulicama je zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz Hurgade. Autobus će vas odvesti do vašeg hotela u Makadi Bay ili Sahl Hasheesh.
PROGRAM B: 115 eura


Dvodnevni izlet od Hurgade do Kaira autobusom do piramida i Egipatskog muzeja može se ponuditi iu privatnom obliku, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati