2 Ekskurzija iz Makadi Bay / Sahl Hasheesh do Kaira avionom

Odrasli
200.00
djeca
170.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: ca. 4:00 popodne
 • Povratak: ca. 21:30 popodne
2 Ekskurzija iz zaliva Makadi / Sahl Hasheesh do Kaira avionom: Istražite Kairo s nama i odvojite vrijeme za Egipatski muzej, Stari Kairo, džamiju Amr ibn al-Asa, crkvu za vješanje, džamiju od alabastra i bazar Khan-el Khalili . Posjetite piramide, Sfingu i Saqqaru.

Cijene

Price per Person
 • 200.00 Price per Odrasli
 • 170.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Karte za avionske karte Hurgada – Kairo – Hurgada
 • 2 ručka
 • Hotel sa doručkom
 • Ulaznice za sve znamenitosti navedene u opisu
 • njemački turistički vodič

Nije uključeno u cijenu

 • Doplata za transfer od vašeg hotela: 10 eura
 • Ulazak u grobnu komoru
 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • sunčane naočale
 • Hut
 • Paket doručka (može se naručiti besplatno u hotelu prethodno veče)
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti

Ruta

ističe
-->Ekskurzija 2 dana od Makadi Baya i Sahl Hasheesha do Kaira sa letom
--> Transfer sa klimatizovanim vozilima
--> Istražite Kairo dva dana uz noćenje i letove iz zaliva Makadi/Sahl Hasheesh.
--> Posjetite Egipatski muzej, Alabaster džamiju i Khan El Khalili bazar.
--> Posjetite piramide, Sfingu
--> Divite se stepenastoj piramidi Saqqara
--> Noćenje u hotelu sa 4 zvezdice sa doručkom
--> Turistički vodič koji govori njemački
--> 2 ručka u dobrom restoranu


dan 1
Pokupite se iz vašeg hotela u Hurgadi u klimatizovanom kombiju rano ujutro i prebacete na aerodrom u Hurgadi na let za Kairo. Po dolasku ćete se sastati sa svojim egiptologom i započeti obilazak posjetom čuvenoj visoravni Giza.Nakon 45-minutnog leta opušteno ćete stići do metropole i možete krenuti sa svojim vodičem koji govori njemački direktno do prve prizor: vaša prva stanica je Egipatski muzej. Tokom obilaska, vaš vodič će rado odgovoriti na sva vaša pitanja o eksponatima. Nakon toga možete uživati u ručku u lokalnom restoranu. Zatim vozite direktno do poznatih piramida i Sfinge. Odvojite tri sata da se divite ovim fascinantnim strukturama. Usluga transfera će vas zatim odvesti do vašeg hotela u Kairu.


2. dan PROGRAM A
Drugi dan programa A vodi vas u Stari Kairo: citadela Salah el Din i alabaster džamija Mohameda Alija prva su tačka programa. Nakon pauze za ručak u restoranu, vaš vodič će vas odvesti do Koptske crkve i muzeja u Starom Kairu, kao i crkve Svetog Sergija i sinagoge Ben Ezra. Pored spomenute dvije bogomolje, u Koptskoj četvrti nalazi se i džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Posjet čuvenom Khan al Khalili bazaru sa krivudavim ulicama i malim kafićima je posljednji dio vašeg dvodnevnog putovanja od Hurgade do Kaira avionom. Po slijetanju, transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela u Makadi Bay ili Sahl Hasheesh.
PROGRAM A: 200 eura

2. dan PROGRAM B
Drugi dan Programa B vodi vas do Stepaste piramide i zvaničnih grobnica Saqqare. Nakon toga ćete imati uobičajeni ručak. Koptska crkva i muzej prve su znamenitosti koje posjećujete poslijepodne. Crkva Svetog Sergija i sinagoga Ben Ezra također su dio Starog Kaira. Sa svojim vodičem nećete posjetiti samo ove dvije znamenitosti, već ćete posjetiti i džamiju Amr Ibn el-Asa u Koptskoj četvrti. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom uzor je za građevine narednih epoha. Zaključak vašeg dvodnevnog putovanja u Kairo iz Hurgade avionom je Khan el Khalili bazar sa svojim ugodnim kafićima i malim ulicama. Transfer autobus će vas odvesti nazad do vašeg hotela nakon što sletite u zaliv Makadi ili aerodrom Sahl Hasheesh.
PROGRAM B: 210 eura


Dvodnevni izlet iz Makadi Baya ili Sahl Hasheesha do Kaira i piramida u Gizi avionom se može ponuditi i privatno na zahtjev, odnosno uz individualni program i privatni vodič. Molimo kontaktirajte nas ako ste zainteresirani. Želimo vam dostaviti neobavezujuću ponudu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati