Izlet do Petre Jordan brodom iz Šarm El Šeika

Odrasli
205.00
djeca
190.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : subotom-srijedom
 • Pokupiti: Oko 1:30 ujutro
 • Povratak: 23:30 cca
Izlet iz Sharm El Sheika do Petre brodom, Petra Jordan. Tokom vašeg odmora u Šarm El Šeiku možete uživati u predivnom izletu do Petre brodom i posetiti Akabu i kameni grad Petru, jedno od sedam svetskih čuda. Arapski Nabatejci su prije više od 2000 godina uklesali veličanstvene građevine u pješčenjak, koje možete otkriti na gigantskom području.

Cijene

Price per Person
 • 205.00 Price per Odrasli
 • 190.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Preuzimanje i povratak
 • Ručak tokom ekskurzije
 • Die Tickets Sharm –Aqaba-Sharm
 • Transferi klimatiziranim autobusima
 • Viza iz Jordana
 • Jahanje u kanjonu (fakultativno)
 • Ulaznice
 • Turistički vodič na bosanskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Lična karta ili pasoš
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale
 • Čvrste cipele

Ruta

Izlet iz Šarm El Šeika do Petre brodom l Petra Jordan

Izlet u Petru. Tokom odmora u Šarm El Šeiku uživajte u prelepom izletu do Petre brodom i posetite Akabu i kameni grad Petru, jedno od sedam svetskih čuda. Prije više od 2000 godina, arapski Nabatejci uklesali su veličanstvene građevine u pješčenjak, koje možete otkriti na gigantskom području

opis

Izlet do Petre Jordan brodom iz Šarm El Šeika.

Rano ujutro naš turistički vodič će vas pokupiti iz vašeg hotela u Šarm el Šeiku na vaš veoma zanimljiv izlet u Petru. Zatim putujete klimatizovanim autobusom do luke Taba, gde se u 7 ujutro ukrcavate na trajekt za Akabu/Jordan (vreme putovanja 40 minuta). Tamo će vas čekati turistički vodič koji govori njemački. Zatim vozite oko 2 sata do kamenog grada Petre, jednog od sedam svjetskih čuda. Prije više od 2000 godina, arapski Nabatejci su uklesali veličanstvene građevine u pješčenjak, koje možete otkriti na gigantskom području. Možete ići na konju ili pješice kroz stjenovitu klisuru, Sik, do vjerovatno najljepšeg spomenika, Riznice . Odavde nastavljamo do Fasadne ulice , Rimskog pozorišta, Kraljevskih grobnica i Qasr al-Bin t. Nakon ručka u Petri vozite se nazad u Aqabu gdje ćete imati 1 sat slobodnog vremena za kupovinu. Za kraj dana. Transfer do luke Aqaba i trajektom za Tabu. Po dolasku u luku Taba, bićete vraćeni u hotel u klimatiziranom automobilu.

Izleti od Šarm El Šeika do Petre

" Trezor "

Na ušću rijeke Siq u dolinski basen nalazi se vjerovatno najpoznatija građevina Petre, skoro 40 m visoka i 25 m široka Khazne al-Firaun, izgrađena u helenističkom stilu. "Faraonova riznica", kako su je zvali beduini, zapravo je bila jedna od brojnih kamenih grobnica. Možda je stvoren za nabatejskog kralja Aretu IV, koji je vladao u 1. veku pre nove ere. vladao. Drugi istraživači datiraju Khazne, međutim, tek u 2. vek nove ere, u vreme cara Hadrijana. Mali tolos, okrugli hram, okružen sa dva poluzabata, uzdiže se iznad trijema od šest korintskih stupova. Između stupova nalaze se istrošeni ostaci reljefnih figura. Na urni na vrhu okruglog hrama mogu se vidjeti rupe od metaka. Vraćaju se na pucnje koje su ispalili beduini koji su jednom pokušali da razbiju navodni kontejner s blagom. Međutim, kao i cijela građevina i druge kraljevske grobnice Petre , urna se sastoji uglavnom od čvrste stijene.

Rimsko pozorište

Na putu od Khazne al-Firauna do centra Petre nalazi se Rimsko pozorište s lijeve strane, koje je također uklesano direktno u stijenu. U zavisnosti od izvora, nudio je između 5.000 i 10.000 gledalaca na 45 redova sedišta. Kako bi spriječili da se voda skuplja u areni kada pada kiša, Nabatejci su postavili sofisticirani sistem odvodnje. Tipično rimski stil pozorišta može se vidjeti, na primjer, na povišenoj pozornici. Zadnji dio pozornice sa stubovima bio je visok na dva sprata i ukrašen freskama, statuama i mermernim frizovima. Zid visok 25 m zatvarao je pozorište sa vanjske strane. Prilikom izgradnje u 1. stoljeću otkrivene su neke grobne komore koje su prethodno bile zabijene u stražnji stijenski masiv. U davnim vremenima jednostavni stanovnici grada sahranjivani su u ovakve šahtove. Pozorište je vjerovatno uništeno u zemljotresu 363. godine. Godine 1961. ponovo su ga otkrili i iskopali američki arheolozi.

Grobnice Kraljevog zida

Sjeverno od pozorišta, sa desne strane uzdiže se takozvani „Königswand“. Na pola puta ovdje je poređano 13 monumentalnih pogrebnih hramova, koji se zbog veličine i ukrasa tumače kao kraljevske grobnice. Tu spadaju „grobnica palate“, najveći kompleks u Petri, „korintska grobnica“, „grobnica vojnika“ i „grobnica sa urnama“ iz 2. ili 3. veka nove ere. Njena stenska dvorana sadrži tri pogrebne niše. Ima i predvorje okruženo stubovima, do kojih se dolazi preko zidane podkonstrukcije. Sjeverno od takozvanih kraljevskih grobnica nalazi se nešto manja "grobnica Sextiusa Florentina". Arhitektonski stilovi grobnica pokazuju nabatejske, grčke i rimske utjecaje.

Izlet iz Šarm El Šeika do Petre brodom l Petra Jordan

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati