Izlet iz Sharm El Sheika do Petre avionom

Odrasli
210.00
djeca
180.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : subotom-srijedom
 • Pokupiti: 4:30 ujutro
 • Povratak: 20:30
Izlet iz Sharm El Sheika do Petre avionom. Cjelodnevni izlet u Petru za razgledavanje znamenitosti Petre Jordan. Posjetite Rimsko pozorište, grobnice u Kraljevom zidu, kanjon Petre i trezor (uključuje: avionsku kartu, vizu za Jordan, transfere, ulaznice, vodiča na engleskom jeziku i ručak.

Cijene

Price per Person
 • 210.00 Price per Odrasli
 • 180.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Ručak
 • Letalska karta Sharm El Sheikh – Aqaba – Sharm El Sheikh
 • Transferi sa klimatizovanim autobusima
 • Jahanje u kanjonu (fakultativno)
 • Ulaznice
 • Viza iz Jordana
 • Turistički vodič

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Lična karta ili pasoš
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale
 • Čvrste cipele

Ruta

Izlet iz Sharm El Sheika do Petre avionom.

Cjelodnevni izlet u Petru za posjetu roze kamenom gradu Petri u Jordanu. Posjetite rimsko pozorište, grobnice u Kraljevom zidu, kanjon Petre i riznicu (uključujući: avionsku kartu, vizu za Jordan, transfere, ulaznice, vodič na engleskom jeziku i ručak. Opis.

Ekskurzija Sharm El Sheikh Petra letom.

Bićete pokupljeni iz hotela oko 5 ujutro i odvezeni do aerodroma da uhvatite let u 6 ujutro za Aqabu. Vrijeme leta je oko sat vremena. Tako ćete sletjeti u Aqabu oko 7 ujutro. Tamo će vas čekati turistički vodič koji govori njemački. Zatim vozite oko 1,5 sat do kamenog grada Petre, jednog od sedam svjetskih čuda. Prije više od 2000 godina, arapski Nabatejci su uklesali veličanstvene građevine u pješčenjak, koje možete otkriti na gigantskom području. Možete ići na konju ili pješice kroz stenovitu klisuru, Sik, do vjerovatno najljepšeg spomenika, Riznice. Odavde nastavljamo do Fasadne ulice, Rimskog pozorišta, Kraljevskih grobnica i Qasr al-Binta. Nakon ručka u Petri vozite se nazad u Aqabu gdje ćete imati 1 sat slobodnog vremena za kupovinu. Za kraj dana. Transfer do aerodroma Aqaba za let za Sharm el Sheikh. Po dolasku na aerodrom Šarm el Šeik, bićete odvezeni nazad do hotela u klimatizovanom automobilu

Izleti od Šarm el Šeika do Petre Jordan

"Kuća sa blagom"

Na ušću rijeke Siq u dolinski basen nalazi se vjerovatno najpoznatija građevina Petre, skoro 40 m visoka i 25 m široka Khazne al-Firaun, izgrađena u helenističkom stilu. "Faraonova riznica", kako su je zvali beduini, zapravo je bila jedna od brojnih kamenih grobnica. Možda je stvoren za nabatejskog kralja Aretu IV, koji je vladao u 1. veku pre nove ere. vladao. Drugi istraživači datiraju Khazne, međutim, tek u 2. vek nove ere, u vreme cara Hadrijana. Mali tolos, okrugli hram, okružen sa dva poluzabata, uzdiže se iznad trijema od šest korintskih stupova. Između stupova nalaze se istrošeni ostaci reljefnih figura. Na urni na vrhu okruglog hrama mogu se vidjeti rupe od metaka. Vraćaju se na pucnje koje su ispalili beduini koji su jednom pokušali da razbiju navodni kontejner s blagom. Međutim, kao i cijela zgrada i druge kraljevske grobnice Petre, urna se sastoji uglavnom od čvrste stijene.

Rimsko pozorište

Na putu od Khazne al-Firauna do centra Petre nalazi se Rimsko pozorište s lijeve strane, koje je također uklesano direktno u stijenu. U zavisnosti od izvora, nudio je između 5.000 i 10.000 gledalaca na 45 redova sedišta. Kako bi spriječili da se voda skuplja u areni kada pada kiša, Nabatejci su postavili sofisticirani sistem odvodnje. Tipično rimski stil pozorišta može se vidjeti, na primjer, na povišenoj pozornici. Zadnji dio pozornice sa stubovima bio je visok na dva sprata i ukrašen freskama, statuama i mermernim frizovima. Zid visok 25 m zatvarao je pozorište sa vanjske strane. Prilikom izgradnje u 1. stoljeću otkrivene su neke grobne komore koje su prethodno bile zabijene u stražnji stijenski masiv. U davnim vremenima jednostavni stanovnici grada sahranjivani su u ovakve šahtove. Pozorište je vjerovatno uništeno u zemljotresu 363. godine. Godine 1961. ponovo su ga otkrili i iskopali američki arheolozi [2].

Grobnice Kraljevog zida

Sjeverno od pozorišta, sa desne strane uzdiže se takozvani „Königswand“. Na pola puta ovdje je poređano 13 monumentalnih pogrebnih hramova, koji se zbog veličine i ukrasa tumače kao kraljevske grobnice. Tu spadaju „grobnica palate“, najveći kompleks u Petri, „korintska grobnica“, „grobnica vojnika“ i „grobnica sa urnama“ iz 2. ili 3. veka nove ere. Njena stenska dvorana sadrži tri pogrebne niše. Ima i predvorje okruženo stubovima, do kojih se dolazi preko zidane podkonstrukcije. Sjeverno od takozvanih kraljevskih grobnica nalazi se nešto manja "grobnica Sextiusa Florentina". Arhitektonski stilovi grobnica pokazuju nabatejske, grčke i rimske utjecaje.

Uživajte u uzbudljivom izletu od Šarm El Šeika do Petre avionom uz Book Tour Egipat

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati