Izlet od Šarm el Šeika do Luksora sa letom

Odrasli
160.00
djeca
140.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 4:30 ujutro
 • Povratak: 20:30
Ekskurzija od Šarm el Šeika do Luksora avionom, u Luksoru su sada jedan vrhunac za drugim. Naš program započinjemo posjetom grandioznom hramskom kompleksu Karnak. Nakon ručka ćete biti prevezeni motornim čamcem do Tebe-zapad preko Nila, gdje se nalaze ogromni posmrtni hramovi faraona Novog Kraljevstva. Posjetit ćete “Dolinu kraljeva”, Kolose Memnonove, Hram Hatšepsut i Hram Karnak.

Cijene

Price per Person
 • 160.00 Price per Odrasli
 • 140.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Domaća avionska karta
 • Transferi sa klimatizovanim autobusima
 • Posjeta hramu Karnak
 • Posjeta Kolosima Memnona
 • Posjeta Dolini kraljeva
 • Posjeta terasi hrama kraljice Hatšepsut.Ručak u Luksoru
 • Turistički vodič na bosanskom jeziku
 • Sve ulaznice na znamenitosti

Nije uključeno u cijenu

 • Felucca ride
 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Važeći pasoš sa vizom
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Sharm El Sheikh Luxor " Izlet od Sharm El Sheikh u Luksor avionom".

U Luksoru, jedan vrhunac slijedi drugi.

Naš program počinjemo posjetom veličanstvenom hramskom kompleksu Karnak. Nakon ručka odvest ćete se motornim čamcem preko Nila do Tebe-zapad, gdje se nalaze moćni posmrtni hramovi faraona Novog Kraljevstva. Posjetit ćete “Dolinu kraljeva”, Kolose Memnonove, hram Hatšepsut.

Opis: Bićete pokupljeni iz hotela oko 6 ujutro i odvezeni na aerodrom da uhvatite domaći let Egypt Aira za Luksor u 6 ujutro. Vrijeme leta je oko sat vremena. Tako ćete sletjeti u Luksor oko 7 ujutro. Tamo će vas čekati turistički vodič koji govori njemački. Zatim se vozite zapadnom obalom Nila (Zapadna Teba) u Dolini kraljeva kako biste posjetili 3 zanimljive grobnice. Nastavak do Deir el Baharyja kako biste posjetili posmrtni hram kraljice Hatšepsut. Na povratku, svratite na kratko kod Kolosa Memnona

Nakon ručka vožnja nazad na istočnu obalu Nila (T lift -istok ) u posjet prekrasnom hramskom kompleksu Karnak sa svetim jezerom.Na kraju dana transfer do aerodroma Luxor za domaći let za Šarm el Šeik. Po dolasku na aerodrom Šarm el Šeik, bićete prebačeni nazad u hotel u klimatizovanom automobilu.

Izleti od Šarm el Šeika do Luksora

Dolina kraljeva

je bila nekropola u starom Egiptu u kojoj su do danas pronađene 64 grobnice i jame. Radarska anomalija, koja se tumači kao grobnica, smatra se "KV65", ali do danas nije dalje istražena. Grobnice vladara Novog kraljevstva (oko 1550. pne do 1069. pne[2], 18. do 20. dinastije) mogu se naći posebno u Dolini kraljeva. Dolina se nalazi u Tebi-zapad, nasuprot Karnaku, na rubu pustinje i okružena visokim planinama, posebno prirodnom kamenom piramidom el Korn ili el-Qurn (Rog). Gotovo cijelo područje Zapadne Tebe čini ogromnu nekropolu. Na jugu se nalazi Dolina kraljica. Uprkos hiljadama godina aktivnosti pljačkaša grobova i pljačkaša, Dolina kraljeva je i dalje pružala modernim egiptolozima brojne izuzetno vrijedne nalaze iskopavanja. Između ostalog, uglavnom netaknutu Tutankamonu grobnicu (KV62) ovdje je 1922. godine otkrio Howard Carter.

kompleks hrama u Karnaku

Hramovi u Luksoru i hramovi u Karnaku nekada su bili povezani avenijom sfingi, koju su pratile povorke starog Egipta. Takva povorka bila je povezana sa Opetfestom, festivalom obnove. Na ulazu u oba hrama sačuvani su ostaci ove avenije sfingi. Veoma je teško opisati hramski kompleks Karnaka. Ovo se odnosi i na proširenje područja i na odgovarajuću kronološku alokaciju. Zbunjujuća je i praktički nepostojeća hronologija u mnogim fazama izgradnje, jer su mnogi vladari gradili, rušili, obnavljali i obnavljali tamo gdje je bilo prostora. Takođe se smatralo dobrim manirom ostaviti svoj potpis u Karnaku.

Kolosi Memnona

Kolosi Memnona su dve staroegipatske kolosalne statue iz 14. veka pre nove ere koje stoje jedna pored druge. Nalaze se u dolini Nila nedaleko od Doline kraljeva (Bibân el-Molûk) u Zapadnoj Tebi. Statue su u prošlosti bile ispred pilona ulaza u hram Amenhotepa III. (Egipatski Amenhotep III.), faraon iz 18. dinastije.

Hram Hatšepsut

Smješten u Deir el Bahri na zapadnoj obali Nila u zapadnoj Tebi, Hatšepsut hram je jedna od najfascinantnijih znamenitosti i impresivan dokaz drevne egipatske arhitekture. Jednako izuzetna kao i njegova izgradnja je posebnost da je izgradnju Hatšepsut hrama naručila žena. Veličanstveni hram od krečnjaka, koji je do danas dobro očuvan, sagrađen je za samo 15 godina. Ova takozvana milionska kuća označava kraljevski hram mrtvačnice i bila je izraz mističnog sjedinjenja kralja sa moćnim egipatskim božanstvom, zbog čega je kralj nastavio postojati.

Hram Hatšepsut priča priču o uspješnoj ženi u starom Egiptu. Hatšepsut je bila kćerka Tutmozisa I. Nakon smrti svog muža Tutmozisa II, preuzela je državne poslove za Tutmoza III, zakonitog prestolonasljednika, koji je tada još bio maloljetan. Prema važećem zakonu, sama Hatšepsut nije imala pravo na nasljeđivanje, a ipak se krunisala za faraona u drugoj godini svoje vladavine. Za to vrijeme nije bila prihvaćena kao žena i suočila se sa odmazdom. To se dogodilo uprkos činjenici da je postigla značajan politički uspjeh. Pod vladavinom kraljice 18. dinastije, koja je vladala od 1479. do svoje smrti 1458. pne. Egipat je doživio period velikog ekonomskog procvata i dugog perioda mira.

Izlet od Sharm AL Sheihkha do Luksora avionom

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati