Privatni obilazak: Kairo: Let i privatni obilazak sa vodičem iz Šarm El Šeika

Odrasli
155.00
djeca
145.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 4:30 ujutro
 • Povratak: 20:30
Privatni obilazak: Kairo: Let i privatni obilazak sa vodičem iz Šarm El Šeika, Posjetite znamenitosti u Kairu: Tut Anch Amun maska, piramide u Gizi i Sfinga, Egipatski nacionalni muzej, dvorana mumija u Egipatskom muzeju, Bazar Khan El -Khalili .

Cijene

Price per Person
 • 155.00 Price per Odrasli
 • 145.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi
 • Posjeta Egipatskom muzeju
 • Sve ulaznice na znamenitosti
 • Domaća avionska karta
 • Transferi klimatiziranim autobusom
 • Privatni vodič na njemačkom jeziku
 • Ručak

Nije uključeno u cijenu

 • Felluk ride
 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Važeći pasoš sa vizom
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Privatni obilazak: Kairo : Let i privatni obilazak sa vodičem iz Šarm El Šeika.

Tokom odmora u Šarm El Šeiku , uživajte u privatnom izletu u Kairo avionom i posetite Keopsove piramide, Chephren, Sfingu, Egipatski nacionalni muzej, Bazar Khan El-Khalili;

Opis:

Bićete prebačeni iz vašeg hotela do aerodroma Sharm El Sheikh rano ujutro na 45-minutni let za Kairo. U Kairu će vas dočekati vodič koji govori njemački i koji će vas pratiti tokom cijelog putovanja. Ekskurzija počinje posjetom Egipatskom muzeju, jednoj od najzanimljivijih znamenitosti u Kairu, gdje je izloženo preko 120.000 umjetničkih djela. Čitava zbirka muzeja uključuje predmete iz Starog, Srednjeg i Novog kraljevstva, kao i izložbu kralja Tut Ankh Amona. Nakon posjete Egipatskom muzeju bit ćete odvedeni do jednog od sedam svjetskih čuda > Velike Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide. Obilazak piramide završava kod Sfinge i okolnih hramova, zatim ručak u lokalnom restoranu, a na kraju ćete imati priliku da prošetate kairskim pijacama. U ranim večernjim satima vodič će vas odvesti na aerodrom u Kairu. Nakon povratnog leta za Šarm El Šeik bićete odvezeni sa aerodroma nazad u hotel.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira avionom

Piramide u Gizi

Piramide u Gizi jedine su preostale od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta i jedna su od najpoznatijih građevina na svijetu. Nalaze se oko 15 kilometara od centra Kaira, glavnog grada Egipta, na periferiji Gize, predgrađa Kaira sa 2 miliona stanovnika. Udaljenost od centra grada Gize je oko 8 kilometara. Cijelo područje se nalazi na zapadnoj strani Nila, ali na određenoj udaljenosti od njega, zbog čega se nalazi u pustinji.

Osim tri glavne piramide, Keopsove piramide, Kefrenove piramide i Menkaureove piramide, piramide iz Gizeh uključuju i Veliku sfingu iz Gize, nekoliko drugih malih bočnih piramida u kojima su, na primjer, žene sahranjivani su faraoni, radnička sela, hramovi i groblja.

Piramide u Gizi izgrađene su u godinama od 2620. do 2500. godine prije Krista, što odgovara 4. dinastiji. Ali čak i prije toga, u periodu od 1. do 3. dinastije, oko 3 četvorna kilometra površine piramida u Gizi i Sfinge korišteno je kao grobnica faraona. Međutim, nejasno je u kojoj mjeri su grobnice koje su nastale u to vrijeme uništene prilikom izgradnje piramida.

Egipatski muzej

Egipatski muzej na istočnoj obali Nila u Kairu osnovao je 1857. godine August Mariette i danas uključuje oko 150.000 eksponata iz 4.500 godina egipatske istorije. Iako je samo mali dio uopće dostupan posjetiocima, vrijeme koje je na raspolaganju tokom putovanja u Egipat daleko je nedovoljno da se stekne bilo kakav uvid, a kamoli pregled eksponata. Neupućenima može čak biti teško ili nemoguće da shvate i klasifikuju raznolikost i razvoj arhitekture i umetnosti. Sfinga iz Gize

Sfinga iz Gize

Sfinga u Gizi najveća je egipatska skulptura. Isklesan je iz krečnjačke stijene visoravni Giza i prikazuje ležećeg lava sa ljudskom glavom i takozvanom Nemes maramom.Sfinga je prvobitno bila oslikana crvenkastim okerom, a imala je i kozju bradicu, koja je otpala u antičko doba. Njegovi dijelovi se sada nalaze u Britanskom muzeju u Londonu.

Cijena zavisi od broja učesnika, pošaljite nam upit i napravićemo ponudu sa tačnom cijenom.

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati