Ekskurzija Sharm El Sheikh-Kairo 2 dana

Odrasli
110.00
djeca
70.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Svaki dan
 • Pokupiti: 1:30 ujutro
 • Povratak: 23:30 popodne
Ekskurzija Sharm El Sheikh-Kairo 2 dana. Posjetite piramide, Sfingu, Egipatski muzej, stepenastu piramidu, grobove zvaničnika u Saqqari, Khan-el-Khalili Bazaar, Citadelu Sala Din i Alabaster džamiju.. Uključuje ulaznice, jedan doručak i dva ručka . 10 € doplata za jednokrevetnu sobu Sharm, Sharm El Sheikh, izlet u Kairo iz Sharm El Sheikh, Kairo, Sharm el Sheikh, piramide, Sfinga, Egipatski nacionalni muzej, stepenasta piramida, službene grobnice u Saqqari, obilazak grada, Khan-el-Khalili bazar , citadela Sala Dina, Alabaster džamija.

Cijene

Price per Person
 • 110.00 Price per Odrasli
 • 70.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Izlet autobusom Sharm El Sheikh -Kairo- Sharm El Sheikh
 • Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi
 • Posjeta stepenastoj piramidi u Saqqari
 • Posjeta grobovima zvaničnika u Saqqari
 • Posjeta Egipatskom muzeju
 • Posjet kaštelu i alabaster džamiji
 • Posjeta bazaru Khan El Kallili.
 • Noćenje u hotelu sa 3 zvjezdice sa doručkom
 • Ručak 1. dana; 2. dan doručak i ručak
 • Sve ulaznice na znamenitosti
 • Vodič na bosanskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Felluk ride
 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Važeći pasoš sa vizom
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Ekskurzija Sharm El Sheikh-Kairo 2 dana.

Posjetite Piramide , Sfingu , Egipatski muzej , Stepastu piramidu , Zvanične grobnice Saqqare , Khan-el-Khalili bazar , Sala Din Citadelu i Alabaster džamiju .. Uključuje ulaznice, jedan doručak i 2 ručka. 10 € pojedinačni dodatak

Opis:

Ovaj izlet vam daje mnogo više vremena za razgledanje znamenitosti. Putovanje autobusom dugo 475 km vodi vas predivnom rutom duž obale Crvenog mora i impozantne sinajske pustinje do Kaira. Traje oko 6 sati.

U Kairu ćete započeti program posjetom stepenastoj piramidi i zvaničnim grobnicama u Saqqari.

Nakon ručka posjetite piramide u Gizi i Sfingu. Zatim se odvezite do rezerviranog hotela.

Drugog dana započinjete program posjetom Egipatskom nacionalnom muzeju, jednoj od najzanimljivijih znamenitosti u Kairu.

Nakon ručka posjetite Citadelu i Alabaster džamiju Muhameda Alija, a zatim posjetite Khan-el-Khalili bazar. Zatim se vratite u Sharm El Sheikh.

Izleti od Šarma do Kaira autobusom 2 dana

Piramide u Gizi

Piramide u Gizi jedine su preostale od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta i jedna su od najpoznatijih građevina na svijetu. Nalaze se oko 15 kilometara od centra Kaira, glavnog grada Egipta, na periferiji Gize, predgrađa Kaira sa 2 miliona stanovnika. Udaljenost od centra grada Gize je oko 8 kilometara. Cijelo područje se nalazi na zapadnoj strani Nila, ali na određenoj udaljenosti od njega, zbog čega se nalazi u pustinji.

Osim tri glavne piramide, Keopsove piramide, Kefrenove piramide i Menkaureove piramide, piramide iz Gizeh uključuju i Veliku sfingu iz Gize, nekoliko drugih malih bočnih piramida u kojima su, na primjer, žene sahranjivani su faraoni, radnička sela, hramovi i groblja.

Piramide u Gizi izgrađene su u godinama od 2620. do 2500. godine prije Krista, što odgovara 4. dinastiji. Ali čak i prije toga, u periodu od 1. do 3. dinastije, oko 3 četvorna kilometra površine piramida u Gizi i Sfinge korišteno je kao grobnica faraona. Međutim, nejasno je u kojoj mjeri su grobnice koje su nastale u to vrijeme uništene prilikom izgradnje piramida.

Egipatski muzej

Egipatski muzej na istočnoj obali Nila u Kairu osnovao je 1857. godine August Mariette i danas uključuje oko 150.000 eksponata iz 4.500 godina egipatske istorije. Iako je samo mali dio uopće dostupan posjetiocima, vrijeme koje je na raspolaganju tokom putovanja u Egipat daleko je nedovoljno da se stekne bilo kakav uvid, a kamoli pregled eksponata. Neupućenima može čak biti teško ili nemoguće da shvate i klasifikuju raznolikost i razvoj arhitekture i umetnosti. Sfinga iz Gize

Sfinga iz Gize

Sfinga u Gizi najveća je egipatska skulptura. Isklesan je iz krečnjačke stijene visoravni Giza i prikazuje ležećeg lava sa ljudskom glavom i takozvanom Nemes maramom.Sfinga je prvobitno bila oslikana crvenkastim okerom, a imala je i kozju bradicu, koja je otpala u antičko doba. Njegovi dijelovi se sada nalaze u Britanskom muzeju u Londonu.

Cairo Citadel

Godine 1176. godine, legendarni ajubidski sultan Salah ed-Din (Saladin) dao je izgraditi citadelu u podnožju planine Moqattam po uzoru na sirijske gradske tvrđave za zaštitu od krstaša. Međutim, nije završena tek 30 godina kasnije, 1207. godine nove ere, od strane nećaka Salah ed-Dina.

U izgradnji su korišteni i franački križari. Budući da je nešto potrebnog kamenog materijala dopremljeno iz malih piramida u Gizi, to je ubrzo dovelo do glasina o "duhu koji proganja noću" faraona koji se osveti za skrnavljenje njegove grobnice.

U vekovima koji su usledili, Saladinovi naslednici su nekoliko puta proširivali i obnavljali tvrđavu na vrhu brda. Starije zgrade su uglavnom srušene i ponovo korištene. To je bilo od praktičnog, a vjerovatno i magijsko-propagandnog značaja, jer je značilo pobjedu nad prošlošću i vladarskim dinastijama koje su se stalno mijenjale. Citadela je ostala - uz nekoliko prekida - kraljevska rezidencija do 1874. godine.

Kada je Albanac Mohamed Ali, još uvijek otomanski paša, preuzeo Egipat, dao je sagraditi džamiju na mjestu stare mamelučke palate, koja je nosila njegovo ime i u kojoj se sada nalazi njegov sarkofag. Dinastija koju je osnovao Mohamed Ali trajala je oko 150 godina. Početkom 19. stoljeća citadelu je učinio svojom rezidencijom. Godine 1811. oslobodio je zemlju od osmanske vlasti tako što je pozvao svih 480 mamelučkih vođa u svoju tvrđavu na vrhu brda, a zatim ih ubio. Ovim "atentatom" riješio se još uvijek moćne elite mamelučkih vođa i otvorio Egipat prema zapadu.

stepenasta piramida

Moćno groblje Saqqara, ogromno groblje drevnog Memfisa, nalazi se oko 15 km južno od Keopsove piramide, na rubu libijske pustinje. Proteže se na površini od 7 km dužine sjever-jug i 500-1500 m širine istok-zapad i ima pogrebne spomenike iz gotovo svih epoha egipatske povijesti. Ova nekropola je vjerovatno dobila ime po bogu nekropole sa glavom Sokara i uglavnom nam nudi grobnice iz Starog kraljevstva. Ovdje je sahranjeno više od 20 kraljeva, uključujući faraona Džosera (Zoser, 2. kralj iz 3. dinastije). Ovdje su, prije svega, svoje posljednje počivalište našli faraoni 3. - 6. dinastije, kao i zaslužni članovi njihovog dvora i građani Memfisa koji su ovo mjesto mogli priuštiti. Najimpozantnija građevina nekropole je Đoserova stepenasta piramida. Tokom svoje 19-godišnje vladavine, njegov arhitekta i vrhovni kancelar Imhotep izgradio je takozvanu 60 metara visoku stepenastu piramidu Saqqare. Prema Manetu, Imhotep je zaslužan za izum gradnje sa tesanim kamenjem. Potpuno ovladavanje tehnologijom na početku njenog uvođenja je zapanjujuće. Danas su Đoserova stepenasta piramida i grobni kompleks koji je okružuje prve velike kamene građevine u Egiptu. Njihov oblik može se objasniti kao daljnji razvoj od ranijih pravokutnih grobnica, koje su zbog svog oblika i datiranja iz 1. i 2. dinastije nazivane mastaba (arapska banka).

Ekskurzija Sharm El Sheikh-Kairo 2 dana

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati