Izlet u Kairo letom iz Sharm el Sheika

Odrasli
140.00
djeca
120.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Svaki dan
 • Pokupiti: Oko 4:30 ujutro
 • Povratak: 21:30 cca
Izlet od Šarm El Šeika do Kaira avionom, obilazak znamenitosti u Kairu: piramide u Gizi i Sfinga, izložba kralja Tut Anča Amona i Egipatski nacionalni muzej, a moguće i vožnja felukom na Nilu.

Cijene

Price per Person
 • 140.00 Price per Odrasli
 • 120.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi
 • Posjeta Egipatskom muzeju
 • Sve ulaznice na znamenitosti
 • Domaća avionska karta
 • Turistički vodič na bosanskom jeziku
 • Ručak

Nije uključeno u cijenu

 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu. Felluk ride
 • Piće u restoranu
 • 15 eura po osobi za transfere u Šarmu i Kairu.

Ponesite sa sobom

 • Lična karta ili pasoš sa vizom
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Izlet u Kairo letom iz Sharm el Sheika .

Posjetite Keopsove , Kefrenove i Mikerinove piramide , kao i misterioznu Sfingu i Egipatski nacionalni muzej. Zatim kupovina i eventualno malo putovanje brodom po Nilu. (Uključeno: avionska karta, transferi, ulaznice, vodič na bosanskom jeziku, pratilac i ručak).

......................

Sharm El Sheikh Izleti do piramida - Ekskurzija Sharm El Sheikh Kairo Let

Izlet iz Sharm El Sheika do Kaira i Piramida avionom košta (cijena) od 140 EUR po osobi

(Cijene avio karata variraju svakodnevno , preporučujemo rezervaciju po fiksnoj cijeni) Šta je uključeno? :

Let iz Sharm El Sheikh -Kairo- Sharm El Sheikh

Posjeta Egipatskom nacionalnom muzeju

Turistički vodič na bosanskom jeziku (gost / turistički vodič : osoba koja vodi naše goste na njemačkom jeziku i objašnjava kulturnu baštinu Egipta i ima kvalifikaciju za određenu oblast koju izdaje i priznaje nadležni organ.)

Posjetite piramide u Gizi i Sfingu

Ručak u dobrom restoranu (švedski sto, pogodno i za vegetarijance)

Sve ulaznice na znamenitosti

……………………………………………….

Khan El Khalili bazar (može se posjetiti individualno u zavisnosti od želje gosta ili aranžmana unutar grupe putovanja)

15 eura po osobi za transfere u Kairu i Sham El Sheikh

Opis:

Rezervirajte obilazak Egipta Vodič će vas pokupiti u 4:00 ujutro iz vašeg hotela u Šarm el Šeiku na vaš veoma zanimljiv izlet u Kairo avionom, a zatim će vas prevesti do aerodroma Šarm El Šeik u klimatizovanom autobusu. Tamo će vam biti uručeni dokumenti za let i dati nekoliko savjeta na putu. Kada ste stigli u Kairo, naš vodič će vas srdačno dočekati. Zatim ćete biti odvedeni direktno u Egipatski muzej. Izučavajući egiptologiju i germanistiku, turistički vodič iz "Sharm el Sheikh Reisena" uspio je na zanimljiv način objasniti hijeroglife uklesane u kamenu. Kipovi faraona i historijski detalji također su vam slikovito objašnjeni. Nakon posjete Egipatskom muzeju bit ćete odvedeni do jednog od sedam svjetskih čuda > Velike Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide. Obilazak piramide završava kod Sfinge i okolnih hramova, zatim ručak u lokalnom restoranu, a na kraju ćete imati priliku da prošetate kairskim pijacama. Na kraju dana će vas ponovo pokupiti na aerodromu u Kairu i odvesti do aerodroma u Kairu i dočekati u Šarm el Šeiku. Vratit ćete se u hotel u večernjim satima sa puno novih utisaka.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira

Ako ste na odmoru u Šarm el Šeiku u Egiptu i ne posetite znamenitosti kao što su piramide u Gizi, Egipatski muzej, Kairska citadela, Koptska crkva u Kairu, Islamski Kairo ili Faraonski Kairo, nešto ste posebno propustili . Vaše putovanje u Egipat košta samo 2 funte, što znači da ćete snimiti prelepe fotografije sa svojim voljenima ispred piramida.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira se vrše različitim vidovima transporta. Prvo je šestosatna vožnja autobusom kroz prekrasan krajolik Sinajske pustinje. Nastavljamo kroz tunel Ahmed Hamdi, cestovni tunel ispod Sueckog kanala.
Tunel je veza između Kaira i Sinajskog poluostrva.Po dolasku u Kairo dočekat će vas naš egiptolog Ahmed Ali. On će vas upoznati sa istorijom Egipta. Posjetit ćete piramide kao i Sfingu. Još jedna vrlo zanimljiva destinacija je Egipatski muzej, gdje vas očekuju mnoge znamenitosti Kaira. Posjetite nas i mi ćemo vas pratiti dva dana kroz zemlju koja oduzima dah i nudi mnoga blaga za otkrivanje.
Ako i vi volite da idete u kupovinu, Kairo vam nudi prave mogućnosti za kupovinu. Ne propustite zvučni i svjetlosni šou piramida.

Za luksuzan odmor i udobno putovanje od Šarm el Šeika do Kaira, preporučujemo putovanje avionom. Možete odletjeti u fascinantnu zemlju na dan ili dva. Upoznajete ljude i zanimljivu istoriju Egipta. Naš turistički vodič koji govori njemački pratit će vas na uzbudljivom jedrenju Nilom. Sa dužinom od 6852 kilometra (prema široko rasprostranjenim drugim informacijama od 6671 km, Nil je duži od Amazona) najduža rijeka na zemlji. Od jezera Viktorija ima još oko 5.960 kilometara riječne rute, od Kartuma, gdje se Plavi Nil uliva u Bijeli Nil, oko 3.090 kilometara i od granice Sudana/Egipat do ušća oko 1.510 kilometara.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira avionom

Piramide u Gizi
Egipatski muzej
Sfinga iz Gize

Izlet u Kairo letom iz Sharm el Sheika

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati