Izlet u Kairo autobusom iz Šarm el Šeika

Odrasli
50.00
djeca
30.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Svaki dan
 • Pokupiti: 13:00
 • Povratak: 23:00 popodne
Izlet u Kairo iz Šarm El Šeika autobusom, obilazak znamenitosti u Kairu: piramide u Gizi i Sfinga, Egipatski nacionalni muzej, a moguće i vožnja felukom po Nilu.

Cijene

Price per Person
 • 50.00 Price per Odrasli
 • 30.00 Price per djeca

Uključeno u cijenu

 • Transferi klimatiziranim autobusom
 • Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi
 • Posjeta Egipatskom nacionalnom muzeju
 • Vodič na bosanskom jeziku
 • Ručak
 • Uključene su sve ulaznice na znamenitosti i transferi

Nije uključeno u cijenu

 • Jedrenje po Nilu ili putovanje felukom
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu
 • Piće u restoranu za vreme ručka

Ponesite sa sobom

 • Pasoš sa vizom ili lična karta sa vizom Egipat
 • Paket za doručak
 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Ekskurzija Sharm El Sheikh Kairo autobusom .

Putovanje autobusom dugo 475 km vodi vas prekrasnom rutom duž obale Sueskog zaljeva i impozantne sinajske pustinje do Kaira. Traje oko 6 sati. U Kairu započinjete program posjetom jedinim sačuvanim čudima antičkog svijeta; piramide u Gizi , Sfinga i Egipatski nacionalni muzej .

Opis:

Rezervirajte obilazak Egipat vodič će vas pokupiti u 2:00 ujutro iz vašeg hotela u Šarm el Šeiku za vaš najzanimljiviji izlet u Kairo i piramide u Gizi, a zatim ćete ići u Kairo u klimatiziranom autobusu. Kada ste stigli u Kairo, naš vodič će vas srdačno dočekati. Zatim ćete biti odvedeni direktno u Egipatski muzej. Izučavajući egiptologiju i germanistiku, turistički vodič iz "Sharm el Sheikh Reisena" uspio je na zanimljiv način objasniti hijeroglife uklesane u kamenu. Kipovi faraona i historijski detalji također su vam slikovito objašnjeni. Nakon posjete Egipatskom muzeju bit ćete odvedeni do jednog od sedam svjetskih čuda > Velike Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide. Obilazak piramide završava kod Sfinge i okolnih hramova, zatim ručak u lokalnom restoranu, a na kraju ćete imati priliku da prošetate kairskim pijacama. Na kraju dana bićete vraćeni u hotel u Šarm el Šeiku.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira se vrše različitim vidovima transporta. Prvo je šestosatna vožnja autobusom kroz prekrasan krajolik Sinajske pustinje. Nastavljamo kroz tunel Ahmed Hamdi, cestovni tunel ispod Sueckog kanala.
Tunel je veza između Kaira i Sinajskog poluostrva.Po dolasku u Kairo dočekat će vas naš egiptolog Ahmed Ali. On će vas upoznati sa istorijom Egipta. Posjetit ćete piramide kao i Sfingu. Još jedna vrlo zanimljiva destinacija je Egipatski muzej, gdje vas očekuju mnoge znamenitosti Kaira. Posjetite nas i mi ćemo vas pratiti dva dana kroz zemlju koja oduzima dah i nudi mnoga blaga za otkrivanje.
Ako i vi volite da idete u kupovinu, Kairo vam nudi prave mogućnosti za kupovinu. Ne propustite zvučni i svjetlosni šou piramida.

Za luksuzan odmor i udobno putovanje od Šarm el Šeika do Kaira, preporučujemo putovanje avionom. Možete odletjeti u fascinantnu zemlju na dan ili dva. Upoznajete ljude i zanimljivu istoriju Egipta. Naš turistički vodič koji govori njemački pratit će vas na uzbudljivom jedrenju Nilom. Sa dužinom od 6852 kilometra (prema široko rasprostranjenim drugim informacijama od 6671 km, Nil je duži od Amazona) najduža rijeka na zemlji. Od jezera Viktorija ima još oko 5.960 kilometara riječne rute, od Kartuma, gdje se Plavi Nil uliva u Bijeli Nil, oko 3.090 kilometara i od granice Sudana/Egipat do ušća, oko 1.510 kilometara.

Izleti od Šarm el Šeika do Kaira autobusom

Piramide u Gizi

Piramide u Gizi jedine su preostale od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta i jedna su od najpoznatijih građevina na svijetu. Nalaze se oko 15 kilometara od centra Kaira, glavnog grada Egipta, na periferiji Gize, predgrađa Kaira sa 2 miliona stanovnika. Udaljenost od centra grada Gize je oko 8 kilometara. Cijelo područje se nalazi na zapadnoj strani Nila, ali na određenoj udaljenosti od njega, zbog čega se nalazi u pustinji.

Osim tri glavne piramide, Keopsove piramide, Kefrenove piramide i Menkaureove piramide, piramide iz Gizeh uključuju i Veliku sfingu iz Gize, nekoliko drugih malih bočnih piramida u kojima su, na primjer, žene sahranjivani su faraoni, radnička sela, hramovi i groblja.

Piramide u Gizi izgrađene su u godinama od 2620. do 2500. godine prije Krista, što odgovara 4. dinastiji. Ali čak i prije toga, u periodu od 1. do 3. dinastije, oko 3 četvorna kilometra površine piramida u Gizi i Sfinge korišteno je kao grobnica faraona. Međutim, nejasno je u kojoj mjeri su grobnice koje su nastale u to vrijeme uništene prilikom izgradnje piramida.

Egipatski muzej

Egipatski muzej na istočnoj obali Nila u Kairu osnovao je 1857. godine August Mariette i danas uključuje oko 150.000 eksponata iz 4.500 godina egipatske istorije. Iako je samo mali dio uopće dostupan posjetiocima, vrijeme koje je na raspolaganju tokom putovanja u Egipat daleko je nedovoljno da se stekne bilo kakav uvid, a kamoli pregled eksponata. Neupućenima može čak biti teško ili nemoguće da shvate i klasifikuju raznolikost i razvoj arhitekture i umetnosti. Sfinga iz Gize

Sfinga iz Gize

Sfinga u Gizi najveća je egipatska skulptura. Isklesan je iz krečnjačke stijene visoravni Giza i prikazuje ležećeg lava sa ljudskom glavom i takozvanom Nemes maramom.Sfinga je prvobitno bila oslikana crvenkastim okerom, a imala je i kozju bradicu, koja je otpala u antičko doba. Njegovi dijelovi se sada nalaze u Britanskom muzeju u Londonu.

Izlet u Kairo autobusom iz Šarm el Šeika

Meeting point : vaš hotel u Sharm El Sheikh---- Povratak Usmjerite svoj hotel u Sharm El Sheikh

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati