Ekskurzija iz el Skhone u Kairo - jevrejski Kairo, koptski Kairo, islamski Kairo

Odrasli
50.00
Ljubazno
30.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: Kada stignete u luku
 • Povratak:
Ekskurzija od el Skhone do Kaira - jevrejski Kairo, koptski Kairo, islamski Kairo, ekskurzija u Kairu za posjetu Visećoj crkvi, sinagogi Ben Ezra, džamiji Ibn Tulun.

Cijene

Price per Person
 • 50.00 Price per Odrasli
 • 30.00 Price per Ljubazno

Uključeno u cijenu

 • Transferi klimatiziranim autobusima
 • Ulaz na sve navedene lokacije
 • Turistički vodič na bosanskom jeziku
 • Ručak

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ponesite sa sobom

 • Kamera
 • Topla odeća zimi
 • Lagana odjeća ljeti
 • sunčane naočale

Ruta

Ekskurzija iz el Skhone u Kairo - jevrejski Kairo, koptski Kairo, islamski Kairo

Opis:

Nakon vašeg dolaska u luku El Sokhna, vaš turistički vodič koji govori njemački će vas pokupiti na izlazu iz broda, a vi ćete se voziti klimatizovanim autobusom do Kaira oko 2 sata. Tamo će vas dočekati naš turistički vodič koji govori njemački jezik, koji će vas pratiti tokom cijele turneje. Zatim posjetite Stari Kairo gdje ćete biti zadivljeni Koptskom crkvom i muzejom (posjet muzeju nije obavezan) i Crkvom Svetog Sergija i sinagogom Ben Ezre. Doći ćete i do džamije Al Azhar. U Koptskoj četvrti nalazi se džamija Amr Ibn el-As. Izgrađena 642. godine, najstarija je džamija u Egiptu i svojom jednostavnom konstrukcijom predstavlja uzor za gradnju narednih epoha. Zatim posjetite najveći bazar u Kairu, Khan el Khalili. Na kraju izleta El Skhona u Kairo - Jevrejski Kairo, Koptski Kairo, Islamski Kairo, bićete vraćeni u hotel.

Svako ko je na odmoru u luci Ein El Sokhna ili El Skhona u Egiptu, a nije posjetio znamenitosti Kaira kao što su piramide u Gizi, Egipatski muzej, Kairska citadela, Koptski Kairo, Islamski Kairo ili Faraonski Kairo, nešto je posebno propustio. Vaše putovanje u Egipat košta samo 2 funte, što znači da ćete snimiti prelepe fotografije sa svojim voljenima ispred piramida. Izleti iz luke Ein El Sokhna ili el Skhona do Kaira vrše se različitim načinima transporta. Prvo slijedi dvosatna vožnja autobusom kroz prekrasan krajolik egipatske pustinje, a po dolasku u Kairo dočekat će vas naš egiptolog Ahmed Ali. On će vas upoznati sa istorijom Egipta. Posjetit ćete piramide kao i Sfingu. Još jedna vrlo zanimljiva destinacija je Egipatski muzej, gdje vas očekuju mnoge znamenitosti Kaira. Posjetite nas i mi ćemo vas pratiti dva dana kroz zemlju koja oduzima dah i nudi mnoga blaga za otkrivanje. Ako i vi volite da idete u kupovinu, Kairo vam nudi prave mogućnosti za kupovinu. Ne propustite zvučni i svjetlosni šou piramida. Upoznajete ljude i zanimljivu istoriju Egipta. Naš turistički vodič koji govori njemački pratit će vas na uzbudljivom jedrenju Nilom. Sa dužinom od 6852 kilometra (prema široko rasprostranjenim drugim informacijama od 6671 km, Nil je duži od Amazona) najduža rijeka na zemlji. Od jezera Viktorija ima još oko 5.960 kilometara riječne rute, od Kartuma, gdje se Plavi Nil uliva u Bijeli Nil, oko 3.090 kilometara i od granice Sudana/Egipat do ušća, oko 1.510 kilometara.

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati