Ekskurzija iz Hurgade do Kaira i Aleksandrije 3 dana autobusom

Odrasli
250.00
kind
130.00
Odaberite datum putovanja
Unesite ukupan broj putnika
Posalji zahtjev
 • Take away service
 • Dostupnost : Dnevno
 • Pokupiti: 4:30 ujutro
 • Povratak: 23:30 popodne
Tokom vašeg odmora u Hurgadi uživajte u privatnom izletu u Kairo i Aleksandriju 3 dana autobusom i posjetite Keopsove piramide, Chephren, Sfingu, Egipatski nacionalni muzej, Bazar Khan El-Khalili, Grčko-rimski muzej, Pompejev stup, rimski amfiteatar i katakombe Kom esch-Schukafa, zatim posjetite tvrđavu Kait Bey, gdje se navodno nalazio čuveni svjetionik Pharos i čuvenu Aleksandrijsku biblioteku

Cijene

Price per Person
 • 250.00 Price per Odrasli
 • 130.00 Price per kind

Uključeno u cijenu

 • Autobusno putovanje Hurgada-Kairo-Aleksandrija-Hurgada
 • Sve ulaznice na znamenitosti
 • Noćenje u hotelu sa 4 zvjezdice uključujući doručak
 • Privatni vodič na njemačkom jeziku
 • Posjeta institutu papirusa na zahtjev

Nije uključeno u cijenu

 • Piće u restoranu
 • Felluk ride
 • Svi dodaci koji nisu navedeni u programu

Ruta

Aleksandrija 2 dana i Kairo 1 dan

Opis:

Ovaj izlet nudi priliku da se divite najvažnijim znamenitostima Kaira i Aleksandrije; najveći gradovi u Egiptu.

Putovanje autobusom dugo 475 km vodi vas prekrasnom rutom duž obale Crvenog mora i impozantne istočne pustinje do Kaira. Traje oko 6 sati.

U «Kajro» počinje «Sija das program s beshitrosnym sozdanjem mira»; piramide u Gizi i Sfinga.
Nakon ručka posjetite Egipatski nacionalni muzej, jednu od najzanimljivijih znamenitosti u Caireu. nakon toga se održava jedinstveni obilazak grada i starog grada i modernog dijela Kaira. Također ćete posjetiti Khan-el-Khalili bazar.
Hotel Zatim se odvezite do rezerviranog hotela.
Drugog dana ujutro vožnja do Aleksandrije - drugog po veličini grada u Egiptu - osnovanog 331. pne. Chr.fon Aleksandr dem Velika je izgrađena. Nakon ručka posjetite grčko-rimski muzej, Pompejev stup, rimski amfiteatar i katakombe Kom Esh-Shukafa. Nakon večere imaćete priliku da prošetate čuvenim nasipom.

Trećeg dana ćete posjetiti Fort Kait Bey, gdje se navodno nalazio čuveni svjetionik Pharos. Zatim posjetite čuvenu Aleksandrijsku biblioteku. Nakon ručka povratak u Hurgadu.

Usluge uključene:

Autobusno putovanje Hurgada-Kairo-Aleksandrija-Hurgada

Posjeta piramidama u Gizi i Sfingi

Posjeta Egipatskom muzeju

Posjeta jednoj od najvećih džamija u Kairu

Obilazak starih i modernih četvrti Kaira

Posjeta bazaru Khan El Kallili

Posjeta Grčko-rimskom muzeju

Posjeta Pompejevom stupu i Rimskom amfiteatru

Posjeta katakombama Kom Esh-Schukafa

Obilazak grada kroz čuveni Aleksandrijski nasip

Posjetite Kait Bey Citadelu i Aleksandrijsku biblioteku

Noćenje u hotelu sa 4 zvjezdice sa doručkom

Puni pansion (sva pića su ekskluzivna)

Privatni vodič koji govori njemački

Uključene su sve ulaznice na znamenitosti i transferi

Po želji posjetite institut za papirus

Ponesite sa sobom

Važeći pasoš sa vizom

pakovanje za doručak

kamera

Topla odeća zimi

Lagana odjeća ljeti

sunčane naočale

Kairo 2 dana i Aleksandrija 1 dan

1. dan: Kairo

Book Tour Egipat vodič će vas pokupiti iz vašeg hotela u Hurgadi u 2:00 ujutro na vaš vrlo zanimljiv izlet u Kairo i Aleksandriju, a zatim ćete ići u Kairo u klimatiziranom autobusu. Kada ste stigli u Kairo, naš vodič će vas srdačno dočekati. Prvo posjetite Egipatski muzej. Tokom obilaska, vaš vodič će rado odgovoriti na sva vaša pitanja o eksponatima. Zatim uživajte u autentičnom egipatskom ručku i posjetite Alabaster džamiju, simbol Kaira. nakon toga se održava jedinstveni obilazak grada i starog grada i modernog dijela Kaira. Također ćete posjetiti Khan-el-Khalili bazar. Nakon toga odvezite se do rezerviranog hotela.Poslije prijave imat ćete vremena za odmor i pripremu za dugu noć u Kairu. Provedite veče kako želite ili rezervirajte fantastičan zvučni i svjetlosni show na piramidama

Drugog dana. Aleksandrija

Nakon doručka iz hotela krećete u drugi dio vašeg obilaska. Nakon 3 sata vožnje obići ćete najpoznatije znamenitosti Aleksandrije. Prvo posjetite citadelu Qaitbay, koju je izgradio sultan Qaitbay u 15. vijeku u blizini drevnog svjetionika u Aleksandriji. Nakon toga imate priliku da se divite prekrasnoj palati Montazah, u kojoj su spojeni turski i firentinski arhitektonski stilovi, kao i da odete u novoizgrađenu Aleksandrijsku biblioteku. Na kraju posjetite rimsko crkveno dvorište čije su katakombe isklesane u stijeni. Na kraju obilaska bićete prebačeni u hotel koji ste rezervisali u Kairu.

3. dan: Kairo

Sljedećeg jutra će vas pokupiti iz hotela u devet sati i voziti se direktno do poznatih piramida i Sfinge. Odvojite tri sata da se divite ovim fantastičnim i hiljadama godina starim zgradama. Nakon toga nastavite prema Saqqari, gdje vas očekuje ukusan ručak. Nakon toga posjetite stepenastu piramidu Saqqare.

Meeting point : Vaš hotel u Hurgadi-- Povratak Usmjerite svoj hotel u Hurghada

Reviews (0 Reviews)

Kako rezervišete?

Kako možete rezervisati? Vaša pitanja / nedoumice su nam veoma važne. Stoga nas u hitnim slučajevima možete kontaktirati i putem telefona na broj mobilnog 00201000835673 (moguće su i WhatsApp i Viber poruke) "skoro" 24 sata ili direktnom poštom na info@book-tour-egypt.com .... Popunite podatke na stranici "Rezerviraj sada", pošaljite nam e-mail ili pozovite 00201000835673. Zatim ćemo dogovoriti odgovarajući termin sa našim turističkim vodičem u vašem hotelu. Nakon vašeg dolaska dočekat će vas i dati vam dodatne informacije o izletu koji ste rezervirali, odgovoriti na vaša p... ...Nastavi čitati

Kako plaćate?

Možete prenijeti cijeli iznos ili depozit putem vaše banke na naš račun ili platiti gotovinom na licu mjesta u Egiptu. Kada stignete u Egipat, naš turistički vodič će vas posjetiti u hotelu, preuzeti novac ili stanje i dati vam račun Nudimo pet opcija: - Preko vaše banke možete prenijeti cijeli iznos ili depozit na naš račun - Transfer punog ili djelomičnog iznosa kao depozit. Plaćanje putem PayPal-a (moguće povezano s naknadama) Plaćanje našem zaposleniku na aerodromu u gotovini Plaćanje manjih izleta (safari, snorkeling izleti) vrši se u većini slučajeva na dan izleta (posebno ako je rezerva... ...Nastavi čitati